Team Svea

Team Svea har djupa rötter i klubben och många av voltigörerna i laget har varit med sedan klubbens bildande. I teamet ingår en härlig blandning av mycket erfarna voltigörer och talangfulla yngre förmågor. Teamets voltigörer är starkt meriterade individuellt, inom lagets medlemmar kan bland annat svenskt mästerskapsguld i samtliga individuella klasser återfinnas. Som ett team är dock meritlistan ännu längre, som nuvarande regerande svenska och nordiska mästare samt landslagsrepresentanter kan både en femteplats i Världsmästerskapen 2014 och ytterligare en femteplats i Europamästerskapen 2013 återfinnas.

I laget finns en stark känsla av samhörighet, ett enormt träningssug och en smittande glädje, något som kommer väl till pass under de många timmar som spenderas tillsammans. Laget tränar tre till fyra hästpass i veckan och ett pass gymnastik, i en satsning mot att bli mer konkurrenskraftiga inom världseliten.

I truppen ingår:

Alva Eriksson
Emelie Hallberg
Ella Filippa Velander
Erica Svensson
Felicia Hansson
Marie Li Korse
Natalie Brixland

Träningstider

  • Måndagar: 17.30 – 20.00
  • Tisdagar: 17.30 – 20.00 (Gymnastik på Motos salto)
  • Torsdagar: 17.30 – 20.00
  • Lördagar: 14.00 – 17.00

Instruktörer

Daniela Fiskbaek

Daniela Fiskbaek
Tränare

Tränar såväl laget som de individuella. Hennes meritlista är stor och en mer dedikerad person får man leta länge efter. Hon har tidigare varit landslagstränare och har som aktiv voltigör deltagit i flera stora mästerskap och bland annat tagit hem en bronsmedalj på ett ryttar-VM. Hon är en oerhört skicklig tekniktränare och har dessutom ett mycket gott sinne för koreografi och estetik.

Ronja Persson

Ronja Persson
Linförare

Möjligen är Ronja en av de få personer som kan matcha sin syster Daniela i sin hängivenhet för sporten. Med sina sex hästar har hon alltid fullt upp men är nästan aldrig stressad. Hon är en väldigt duktig linförare med god hästkännedom och har en härlig utstrålning av glädje och spontanitet.